PARASIZ DÜNYA TURU

By 07:12

AIRBNB yapmanın en güzel yanı yeni insanlarla tanışmak ve onların maceralarını dinlemek.Dünya yaptıgı işten sıkılan ve maceraya koşan insanlarla dolu.Çok fazla insan tanıdım 1 yıl boyunca yapacağı seyahat için çalışıp, para biriktiren ve ver elini hayat diyen.Bu yazımda da Pheobe den öğrendiklerimi aktarmak istiyorum.



Pheobe, Çinli bir arkadaşımız ve benim evimde yalnızca 1 gün kaldı ama iletişimimiz halen devam ediyor.Halen gittiği ülkelerden bana fotoğraf yollamakta.
Ona gezmeye nasıl karar verdin diye sorduğumda aldığım yanıt,

Ülkemde üretim yapan Amerikan firmasında satışta çalışıyordum ama iyi bir satışçı olmadığımı düşünüyordum.benim yapmayı sevdiğim şey gezmek,fotoğraf çekmek ve bunları insanlarla paylaşmaktı ve ben de gezmeye basladım.

Çok parası olmayan ama gezme tutkunu insanların takip ettiği bir siteden bahsetti.
http://helpx.net/
Önce Thailand'a gitmiş ve http://helpx.net/  'den bulduğu günde birkaç saat tarlada çalışma karşılığında kalacak yer ve günde 3 öğün yemek veren bir işte çalışmış.


Sonrasında da Türkiye'ye gelmiş ve yatıyla seyahat eden bir İngiliz  bayanın yatında,  günde 3 saat yardım etme karşılığında  kalmış.Yatta onun gibi yardımcı olarak yaşayan bir de Amerikalı bir çift varmış.Türkiye'nin bir çok koyunu dolaşmış.






Şimdi Sri Lanka'da ve ingilizce öğretmenliği yapıyor.(ingilizcesi de orta seviyenin biraz altı)





Umarım bir gün ben de onun gibi cesaret gösterip dünyayı dolaşabilirim ...

You Might Also Like

0 yorum