IBS ANNE BEBEK ÇOCUK FUARI 2015 Izlenimlerim

By 03:18


Bu yıl ilk defa Firma olarak populer bir blogger annenin  bünyesindeki standda IBS Anne Bebek Çocuk fuarına katıldık.Daha öncesinde tanıtımlarını sosyal medyadan duyduğumuz fuardan beklentilerimiz büyüktü.Bizim gibi yeni nesil çocukların gelişimlerine destek olacak oyuncaklar üreten rakip firmaları tanımayı ve pazar payımızın istatistik değerlerini çıkarmayı hedefliyorduk.


İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı Başlıyor!
Şimdiye katıldığımız tüm yurtiçi/yurtdışı sergi ve fuarlar teknolojik çalışmaları içerdiği için bu teknolojinin halka yansıtılmış şeklini bu fuarda görebilmeyi umuyorduk.

Ama yaptığım etüt çalışmaları ve fuara katılan katılımcılardan elde ettiğim izlenim benim gibi beklenti içerisinde olan katılımcıların beklentilerinin gerçekleşmediği yöndeydi.

Fuar İzlenimlerim,

1 - Artık dünyada düzenlenen fuarlarda palyaço ya da maskot  ile broşür dağıtan çalışmalar yapılmamaktadır.Yeni nesil çocuklar bunlara doymuştur ve teknoloji başlıklı temalar işlenilmelidir.

2 - Blogger annelerin populerliği elbette önemli bir etkendir ama konuşmacı olarak katılan insanların eğitim durumu ve hitabet biçimleri de belli bir kitleye ulaşmada çok etkindir.Bu fuarda takipçi ve hayranlarını kaybeden blogger anneler tesbit ettim.

3 - Workshopların teması çocuklara boyama yaptırma gibi herhangi bir sosyalleştirmeyi ya da ekstra gelişimi desteklemeyen çalışmalardı.

4 - Insanlarda ne de güzel geçti önümüzdeki sene de mutlaka buradayız izlenimi bırakmadı.Girişte verilen paraya hayıflanan çok fazla ebeveyn vardı.

Fuardan Beklentilerim Nelerdi,

Aşagıdaki yazı IBS Anne Bebek Çocuk Sitesinden alınmadır

3 gün sürecek onlarca eğlenceli etkinlik sayesinde ailenizle ekip olarak yarışmanın, ödüller kazanmanın, paylaşmanın, eğlenmenin, yeni bir şeyler yaratmanın keyfine bir kez daha varacak, 


Bu yazının bendeki etkisi,
 - Bu fuar çocuk oyuncak sektöründeki sıradanlığa dur diyecek gelen yeni neslin taleplerini ve dönemin en büyük sıkıntısı olan ebeneyn-çocuk iletişimsizliğini çözecek - düşüncesiydi.

Fuar sonunda bu sonuca varamadım.

Bence Nasıl Olmalıydı?

  • Anne-Bebek-Çocuk sektörüne yön veren sizden başka bir oluşum yok diye biliyorum.Benim şahsi fikrim belli bir program dahilinde sürekli workshop çalışmaları olmalıydı.

  • Çocuk sektörü çok geniş bilinen kısmı yalnızca marketing e önem veren Ar-Ge çalışmalarıyla ilgilenmeyen kısmı.Ar-Ge çalışması yapan firmaları daha çok görmek isterdim
  • İnsanlar söyleşiye ve konuşmacıya doydu.Artık televizyon, internette gibi her türlü iletişim kanalında konuşmalar yapılıyor.Bilgiye ulaşmak çok kolay fuarın ana teması bu olmamalıydı.











You Might Also Like

0 yorum