KAPADOKYA GEZI NOTLARIM

By 04:36 , ,

kapadokya ile ilgili görsel sonucu





Çok sevdiğimiz bir çift olan Banu ve Selçuk ikilisinin Kapadokya gezisi planını duyunca biz de dahil olalım dedik ve 2016 kasım ayının son haftası yapılacak bu geziye 4'lü olarak gittik.

Bu şimdiye kadar yaptığım en rahat tatillerden biri olacaktı.Çünkü banu ve Selçul tüm ayrıntıları en uygun bfiyat skalası ile ile ayarlamışlardı.Kışın gelmesi ve bu sene ülkemize gelen turist sayısının azalması da dahil olunca, oldukça uygun bir bütçe ile tatilimizi gerçekleştirdik.

Tatil Bütçemiz (Kişi Başı)

Gidiş Dönüş Uçak
180,00 ₺
Kahvaltı Dahil Otel (2 gece)
95,00 ₺
Cumartesi Günü Turu (öğle yemek ve müze giriş dahil)
110,00 ₺
Evrenos Restoran Türk Gecesi
70,00 ₺

Bir de bu yukarıdakiler haricinde hava alanından günlüğü 100 TL’den 2 günlük araç kiraladık ve öğle yemeklerimiz için para harcadık.
(İsteğe bağlı balon uçuşları 250 TL)

Turumuz 21:35 Pegasus İstanbul-Kayseri uçuşu ile başladı. Uçak rötar yaptığı için 23:00 civarında Kayseri’deydik.Kiraladığımız araç ile Kayseri’den otelimizin olduğu Göreme’ye geçmemiz 40 dk sürdü.

Gece 00:00 civarı kalacağımız yer olan Bedrock Calve Otel'e giriş yaptık.
BEDROCK CAVE HOTEL ile ilgili görsel sonucu




Otelimizi arkadaşlarımız tripadvisor’dan bulmuştu. Telefon rezervasyonlarında ekstra indirim yapıyorlar. Biz oradan bulup, rezervasyonu kendimiz yaptık.103 numaralı odada 2 gece konakladık. Otel tertemizdi. Her gün oda hizmeti gelip temizliyordu. Temel ihtiyacımız olan sabun, şampuan, saç kurutma, terlik ve havlu gibi tüm ihtiyaçlarımız odamızda mevcuttu.
Kahvaltımızı teras katında ve Göreme manzarası eşliğinde yaptık.



Genel olarak her şeyinden memnun kaldık ve Göreme’de konaklamak isteyenlere tavsiye ederiz.

Cumartesi Günü

Cumartesi günü için Rose Tour Göreme ile anlaşmıştık.Sabah saat 09:30 da bizi otelimizden araç ile aldılar.Acenteye geçtik.Acente hemen merkezde.Odemelerimizi yaptıktan sonra 18+1 kişilik servis aracı ile yola koyulduk.

Servis Taiwan,Maldiv,Arap,Brezilya,Kanada ve Türk vatandaşlarından oluşuyordu. Rehberimiz Kasım isimli işini çok severek yapan genç bir arkadaştı.Tur boyunca hem Türkçe hem de İngilizce açıklamalar yaptı.

İlk uğrak yerimiz Göreme’yi yüksekten izleyip çay içebileceğimiz bir mekandı.
Burada dilek ve nazar ağaçları vardı.




İkinci uğrak yerimiz  Derinkuyu Yeraltı Şehri’ydi.Milattan önce yaşamış insanların bu denli mühendislik harikası bir sistem kurmuş olması gerçekten çok etkileyiciydi.

Üçüncü uğrağımız Ihlara Vadisi’ydi. Öncelikle Agaçaltı Kilisesi’ni gezip tarihi hakkında bilgi sahibi olduk.Sonrasında yaklaşık 3 km lik bir patika yol yürüyüşünden  sonra derenin aktığı ve üzerinde dinlenme yerlerinin konumlandığı çok güzel manzaralı ve tertemiz havalı bir mekanda çay molası verdik. Belki de hayatımda yediğim en lezzetli gözlemeyi burada yedim.






15 dakikalık bir aradan sonra 1 km daha yürüyüp öğle yemeğini yiyeceğimiz restarona vardık ve ikramlar müesseseden diyerek opsiyonlarımızdan biri olan alabalık menüsünü seçtim.

Dördüncü uğrağımız Selime Katedrali’ydi.Varabileceğimiz en tepeye tırmandık ve tırmanırken o dokuyu hissettik.


Beşinci uğrağımız Narlı Göl’dü.Burada yalnızca manzarayı izleyip, fotoğraf çekilmek ve bu sırada da yolun tam karşısında ki mekandan hediyelik birşeyler almak için mola verdik.Eşim İstanbul’da ikram etmek için çikolata kaplamalı incir, kahvaltıda yemek için nevşehire özgü olduğu söylenilen testi peynirinden ve süt  ile kavrulmuş kabak çekirdeğinden aldı.



Cumartesi gününün son adresi onix taşını işleyen ve satan bir mekandı.Adını not etmediğğim için yazamıyorum ama inanılmaz pahalıydı ve hiçbir şey almadan çıktık.İyiki de almamışız çünkü ertesi gün asıl imalatçıyı bulduk ve satın almak istediğimiz  ürünleri %90 daha ucuza aldık.

Akşam saat 19:00 civari otelimize gelmiştik.19:30 da bizi katılacağımız Türk Gecesi için servis almaya gelecekti ve hemen hazırlanmaya başladık.

Türk Gecesi için acenteler ya da oteliniz tam bir isim vermiyor.Yola çıkarken öğreniyorsunuz nereye gideceğinizi. Bizi Evranos’a götürdüler. Daha önceki araştırmalarımızdan Evranos’un en iyisi olduğunu duymuştuk ve buna çok sevindik.

Gece saat 20:00 de semazen gösterisi ile başladı ve sonrasında halk oyunları, kafkaf, oryantel derken devam etti. Aralarda biz misafirler de oynasın diye müzikler çalındı. Çok tatlı Koreli  kızlarla tanıştık ve onlarla en son hatırladığım damat halayı çekiyorduk. 





Gece 23:00 gibi bitti ve yine servis ile otelimize bırakıldık.

Pazar Günü

Pazar günü için hedefimiz erkenden kalkıp balona binmek ya da balon uçuşunu izlemekti ama geceden sonra maalesef çok başarılı olmadık bu konuda ve kalkışımız 9:00 ‘ı buldu.

Kahvaltıdan sonra bavulu toplayıp, otelden ayrılmamız ise 12:00’ydi.

Pazar günü için gezi planımız kiraladığımız araçla tur ile gezemediğimiz yerleri gezmekti.

İlk durağımız Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Giriş normalde 30 TL ama müze kart ile bedava. İstersen müze kartınızı girişte de çıkartabiliyorsunuz.Müzede birçok kilise var. Âmâ duvarlarda ki şekilleri korunabilmiş 1 tane kilise bulunmakta. Karanlık Kilise. Burayı ziyaret için ayrıca 10TL alıyorlar.
Benim tavsiyem eğer burayı rehbersiz gezecekseniz kesinlikle kulaklık almanız. Yoksa bak çık oluyor ve pek bir şey anlamıyorsunuz.,

İkinci durağımız Ortahisar Kalesi ve Müzesiydi.Müze özel olduğu için giriş 5 TL di.İçeride de yöresel halkın yaşamını anlatan balmumu heykellerle anlatımlar  vardı. Yakın geçmiş olduğu için oranın pek bir cazibesi yoktu. Âmâ gelmişken girdik.
Sonrasında Ortahisar Kalesine tırmandık. Giriş 2 TL .Belediye kale gezilebilsin diye dik tırmanma merdivenleri koymuş ama  çok tehlikeli bir mimarisi vardı. Biz de yarı yolda gezmeden çıktık.
Kalenin altında şarap mahzeni vardı gezdik ama alışveriş yapmadan çıktık.

Kalenin bitiminde ki yapıda da daha önce bahsettiğim çok uygun fiyatlı onix taşı satan mekan var. Buradan ufak hediyelikler aldık.



Üçüncü Duragımız  Zelve Ören yeriydi.Burası çok boştu ve bişeyler satmaya çalışan esnaf resmen hiç iş yapmıyordu.

Dördüncü Duragımız mantar şapkalı oluşumlarıyla Paşa Bağı’ydı.


Oluşumları inceleyip fotoğraf çekildikten sonra acıktığımız kararına vararak Kızılırmak kenarına konumlanmış kafelerden birine yemek yemek üzere oturduk.


Ögle yemeğimizi yiyip biraz Kızılırmak Nehri’ni izledikten sonra uçağımızın kalkacağı Kayseri’ye gitmek üzere yola koyulduk.

Kayseri ile ilgili deneyimlerim de başka bir yazımda yer alacak

Genel olarak

Kapadokya turu yapılmaya değer
Otelimiz öneririm
Ucak olarak Kayseri daha uygun
Nevşehir’de internet sorunu var,GPS ile yollarda çok zorlandık.

You Might Also Like

0 yorum