Dizi Çılgınlığı

By 02:14



Dizi Çılgınlığı
Bu aralar bir dizi furyası var ne tutar ne tutmaz düşünülmeden piyasa dizi ile doldu.Hem izleyici hem de oyuncular birer deneme tahtasına döndüler.Paralar oyunculara veriliyor; senaryonun, alt yapının içi doldurulmuyor.Tek masraf merkezi kalemi oyuncu bütçesi olarak görününce de, tüm sorumluluk oyuncuların üzerine yükleniyor.

Alında tutmayan diziler senarist ile halkın arasındaki ayrımı gösteriyor.Toplumla alakası olmayan, insanların kendini bulamayacakları senaryolar üretiliyor.Rotaları da halkın "tarzsın bizimlesin değilsin lütfen gider misin" şeklindeki yorumlarıyla  belirliyor.

Birde oyuncuların sosyal medyadaki etkinlikleri,yaşam, giyim tarzları ve sosyal medya on reklamları da çok önemli.Eğer bir oyuncu sosyal medya iletişim ağına arada aklına eserse fotoğraf koyuyorsa, takipçilerinin yorumlarını hiç sallamıyorsa bu insan yitip gitmeye mecburdur.Ben oyunculuğumla on planda olmak istiyorum kavramı artık demode.Çünkü içinde biraz yetenek barındıran bir insan çok kolay oyuncu olabilir ve rolünün hakkında verebilir.Her yer doldu taştı oyun eğitmenleriyle. Oturduğum yerde bile apartman katlarında oyunculuk eğitimi veren kurslar var. Bu ufak kursları geçtim, evimin tam karşısında Müjdat Gezen Sanat Merkezi var.Bazen eğitim aralarında ya da eğitimden sonra markette, yolda oyuncu adaylarımızla karşılaşıyorum.Markette bile sıra beklerken onların konuşmalarına muhabbetlerine dayanamazken saatlerce ekran karsısında izlemeye nasıl tahammül edebilirim bu da yarı bir mevzu tabi.

Sonuç olarak haftalık reytinglere bakacak olursak çizilen tabloyu çok net bir şekilde görebiliriz.
Özellikle de iki diziye dikkat çekmek istiyorum.

7.Güzel Köylü21% 6,04% 15,074,63 Milyon
8.Kocamın Ailesi19% 6,02% 15,304,62 Milyon




Bu iki dizimizde de ooo bu sene falanca kişide burada oynuyormuş dedirtecek birisi oynamıyor.Ama sonuçlar ortada."Güzel Köylü" için diyemem (yazın bir iki defa bakmıştım ve hiç beğenmemiştim) ama kocamın ailesini izledim bu hafta geçişleri,oyuncu uyumu çok iyiydi.Hem sevimli hem de sinir bozucu sahneleri vardı.Tatlı insan profili ile gıcık sinir insan profilleri çok net. İnsanın  kafası karışmıyor,olayları hemen bağlıyor.Zaten tutmasının sebebi de bu bence.Halk doğruları biliyor ve dizideki karakterlerin doğruya nasıl ulaşacaklarını izliyor.Onlara kızıyor yanlış yolda olduklarında ya da doğru hamlelerinde onaylıyor.Bence olayların püf noktası bu halk doğruyu bilsin ama dizide sonradan şekillensin.Çünkü tüm gün zaten işte bir sürü sorunu çözmekle uğraşıyoruz bir de akşamları dizilerdeki sırları çözmekle uğraşmayalım lütfen







You Might Also Like

0 yorum