İŞ YERİNDE YAKIN ARKADAŞINLA ÇALIŞMA - 1

By 01:57

İŞ YERİNDE YAKIN ARKADAŞINLA ÇALIŞMA - 1 



İş hayatında gözü kara biri olduğum için, yakınlarımı, sevdiklerimi bu çemberden uzak tutmaya çalışmışımdır hep. İş yerinde ki azmim kadar, arkadaş sevgim de bir o kadar çoktur ve daha önceki deneyimlerimden edindiğim tecrübeyle genelde arkadaşlarımı işime tercih ettiğimi gördüm. Tabi bu da benim kendi potansiyelimi gösterememe sebep oldu ve içten içe beni yedi. Bu durumun bana zarar verdiğini bildiğim için kendimce belli çözümler arayıp, belli bir süreden sonra uyguladığım çeşitli taktiklerle böyle bir iş birlikteliğini bertaraf ettim.(genelde giden ben oldum hak yemek istemem)

Ama yazın çıktığım bir izinde hiç de arkamda olan birisi yokmuş dedirten olaylar yaşadım. Sonuçta iş dünyasındayız ve her daim yanlış yapılır. Ben de bu bilinçle davranıp genelde entegre projelerde, raporlarda gördüğüm hatayı kimin hatayı yaptığını önemsemeden düzeltip, üstüne dahi düşünmeden işe devam ederim. Ama çok da üzülerek gördüm ki hayat bu değilmiş, insanlar en ufak bir hatada ortalığı yaygaraya veriyormuş. Tatil dönüşümde ufacık hatamın tüm makamlara ulaştırıldığını gördüm ve müdürüme karşı kendimi savunmak zorunda kaldım. Allah’tan oluşabilecek bu kötü durumu hissedip tatilden 1 gün erken dönüp, bu küçük hatanın, sonucu ne kadar saptırdığının raporunu hazırlamıştım. Savunmamı ne kadar güzel yaptığım önemli değildi benim için çünkü o minik hata bana tüm yıl beklediğim tatilimin zehir olmasına neden oldu. Bu kötü durumumda da arkamda duracak yakın bir arkadaşın yokluğunu çok hissettim.


Bu durumdan kendimce bazı dersler de çıkardım tabi. Bunlardan en önemlisi(bu düşünceyi çok kabullenmesem de) kendi hatalarını %100 kapatamazsın. Ama insanların hatalarını sen de yüksek sesle dile getirmeye başlarsan, insanlar da seninle ilgili konularda konuşurken daha dikkatli olurlar. Tüm bu dediklerim tecrübemle sabittir. Etik midir? Değildir ama bir çözümdür.

You Might Also Like

0 yorum