TÜRKÇE OPERA

By 14:44



Her hafta sonuna mutlaka bir etkinlik koyarım.Nerede ne var,nasıldır,kaç paradır bilirim.Şirketteki boş vakitlerimde İstanbul rehberi olmaya ant içtim resmen.Çok mu bunaldım 5 dakika off ederim kendimi başlarım bilet sitelerini saymaya.Tüm etkinlik sitelerine de aboneyimdir. Düşer mailleri mail kutuma,anında alırım haberi.


Ama şöyle bir sıkıntı yaşamaktayım, etkinliklerin yorumu yok maalesef.Herkes kendine mi çalışır yahu.Gittin mi yazacaksın iyi kötü diyeceksin.Zaten bu blogu açmamda onunda etkisi var. İnsanlarımız dene tahtası gibi gidiyor etkinliklere.Bir film için 40 eleştiri yapılıyor,konu sahne sanatına gelince "0".

Bu seferki deneyimim de opera amma Türkçe.Çok özenirdim Süreyya Operası önünde bekleyen entelektüel görünüşlü insanlara benim de neyim eksik deyip gittim Kadıköy Belediyesi'ne abone oldum Tüm sosyal etkinlikler anında mailimde.Baktım Yusuf ile Züleyha Operası oynuyor.Çok da severim bu hikayeyi.Zamanında Nazan Bekiroğlu'nun Yusuf ile Züleyhasını okumuştum,çok etkilenmiştim.

Girdim siteye bir de ne göreyim biletler bedava resmen tabi oturacak yeri sorun etmeyip,gözlerinize güvenip arkada oturursanız.Neyse bizde taktik bitmez.Sizinle sırrımı paylaşayım.Biz son ana kadar bekler,ön sıradaki yerleri kollarız.Kapılar kapanınca da boş yere geçer otururuz.Yine böyle yaptık geçtik en öne oturduk,halbuki elimizde arka balkon biletleri vardı.

Ufak bir  not ile belirtmek isterim ki Süreyya Operası tek kelimeyle şahane bir yer.Sadece orayı görmek için bile gitmenizi tavsiye ederim


İlk sahnede 11 kardeş çıktı piyasaya birbirlerine yumuşak sopalarla vurmaya başladılar.Hem vuruyorlar hem de birbirlerine gülüyorlar.Tam bir amatörlük.Sonra anneleri geldi.Baktım kadının göbeği burnunda az daha bağırarak söylese kucağıma doğuracak.


Ya biz nereden geldik operaya.Belki sonrasında güzelleşir dedik sabrımızı çektik izlemeye devam.Konu ilerledi Yusuf büyüdü.Çok heyecanlıyım, ay parçası gibi birini bekliyorum.Bir de ne göreyim babam gibi kocaman kelli felli bir adam sahnede.Züleyha desen bir az birazdan fazla tombul.Yusuf sürekli bağırıyor."Züleyha Züleyha Güzel Kadın"



Sabırlarla azcık da uyuklayarak son perdeye de gelip oyunu tamamladık.

Çok amatörce,hiç özenilmemiş,operacıların yetersiz olduğu bir oyuna 3 saatimizi verdik.Tek deneyimimiz de bu oldu operayla ilgili.Cesaretimizi toplarsak tekrar gideceğiz.Ama daha vakit var o güne...


You Might Also Like

0 yorum