ARI ÇEKİRDEK 2014(BING BANG)

By 08:50

ARI ÇEKİRDEK 2014(BING BANG)





Geçtiğimiz cumartesi 19 Kasım 2014 tarihinde ITU Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen  #ariçekirdek2014 ' e katıldım.
Öncelikle organizasyon çok iyiydi.tamamen üniversite bünyesinde hazırlanan bu etkinlik çok güzel organize edilmişti.Katılım da çok fazlaydı.Kültür Merkezi tamamen merdivenler de dahil dolmuştu.İnsanların bir kısmı da içerideki kalabalıktan kendilerine yer bulamayıp, kokteyl salonunda bekliyordu.


2014 Arı Çekirdek bu yıl Bing Bang adı altında lanse edilmişti.Gerçekten de geçen seneki organizasyona oranla çok daha etkin ve güçlüydü.Finalist 13 girişimci grubun sunumunu dinledim ve onlarla muhabbet etme fırsatı yakaladım.Türkiye'de insanlar bunları da mı yapıyor dedirtecek projelerdi hepsi.Arı Çekirdek  binasında ve seminerlerde bazılarıyla denk gelip tanışma ve muhabbet şansım olmuştu.Prototiplerin  çok kısa sürede, yoğun bir tempoda nasıl hazırlandığına kendim şahit oldum.Kazana da kazanamayan da tüm yarışmacıların önünün çok açık olduğunu düşünüyorum.





Öncelikle 1. gruptan bahsetmek istiyorum
TABTOY STUDIOS: 3-8 yaş çocukların mobil cihazlara yönelen ilgileri yüzünden, gerçek oyuncaklardan uzaklaşmasını engelliyor. Çocuklara sunduğu, üzerine çeşitli nesneler koyarak oynayabilecekleri, sensörleri ile nesnelerin türünü, konumunu ve yönünü algılayan, tablet bağlantısıyla da geri bildirimlerde bulunabilen platform sayesinde, gerçek oyuncakları akıllı hale getiriyor. (Ekip Üyeleri: Onur Yıldırım, Rahim Öner, Sertaç Faruk Altural)  Kaynak: http://webrazzi.com/


Öncelikle ekibin sunumu çok eğlenceli ve etkileyiciydi.Direkt müşteri bazlı bir sunum hazırlamışlardı. Pilot bir anaokulunda yaptıkları çekimler ile çocukların oyuncağa karşı ilgisini görüntüleyip bunu sunumlarında izleyicileriyle paylaşıyorlardı.

2. olan ve 50.000 tl kazanan grup
KUAX: Tek merkezden pek çok mağaza vitrininin gerçek zamanlı yönetilebilmesine olanak tanıyan teknoloji, herhangi bir projeksiyon sistemine ihtiyaç duymadan, vitrin camını LCD bir ekrana çeviriyor. Vitrine bakan müşteri adayının, yaş grubunu ve cinsiyetini, hatta mevcut müşteri ise kim olduğunu algılayan akıllı vitrin sistemi üzerinden, kişiye özel ürün grupları ve kampanya seçenekleri vitrine taşınabiliyor. (Ekip Üyeleri: Muhammet Sebul Beratoğlu, Filiz Saltık Beratoğlu, Muhammet Tahir Beratoğlu ) Kaynak: http://webrazzi.com/
Gerçekten çok başarılı bir proje.Ekranın önüne geçiyorsunuz ve sizin ihtiyacınız olan takıları kendiliğinden sunuyor.Tek yapmanız gereken önüne geçip beklemek.
Bakın bana ne sundu :)



Bu da bizim favorimizdi
ROBOTICA: ROBOTICA ile cep telefonu ekranındaki arabalar, uzaktan kumandalı robotik gerçek yarış arabalarına dönüşüyor. Robotik yarış arabasını idare etmek için, cep telefonuna yüklenen uygulamayı açıp, cep telefonunu bir otomobilin direksiyonu gibi hareket ettirmek yeterli oluyor. (Ekip Üyeleri: Mete Erzincanlı, Ufuk Şafak ) Kaynak: http://webrazzi.com/



Bilgisayarda oynadığınız araba yarışlarının 3 boyutlu halinin düşünün. Yere koyacağınız ufak modüllerin üzerinden geçerek bataryanızı uzatabiliyor, hızınızı arttırabiliyorsunuz. Henüz modellenmemiş bir çok projelenen prototip var. Mekan ortam hiç fark etmez. Uzaktan kumandayı da unutun. cep telefonundan kontrol edebiliyorsunuz her şeyi.

Bence ilk beşe girmesi gereken bir projeydi ama olmadı. Bence jüri oyuncak kategorisinden iki yarışmacıyı ilk beşe sokmak istememiş olabilir.

You Might Also Like

0 yorum