Au Pair

By 14:00



Okurken anlamadığımız ama mezun olup da iş hayatına geçince ah bu eksiklerimi tamamlayacağıma fellik fellik gezdim diyeceğimiz konuları listeler isek sanırım ilk sırayı ingilizce alır.Eğitim hayatınızı sizde devlet okullarında geçirdiyseniz ve özel yabancı dil kabiliyetiniz yok ise sizin özgüveninizi hep bir tık aşağıda tutacaktır bu sorun.Sanki ingilizce hallolsa CEO luğa giden bir serüven sizi bekleyecektir iş hayatınızda...

Siz de dahil arkadaş grubunuzun birçok üyesinde vardır bu sorun .Muhtemelen üniversiteye başladığımdan beri en büyük hayaliniz yurt dışında bir süre eğitim alıp dilinizi pekiştirmektir.Ama iş hayatına atıldıktan sonra gelecek ve elindekini kaybetme endişesi, önünü tam görememe gibi sorunlar aklınızı kurcalar durur.


Bu yazımda bu aklınızdaki tilkilere dur demenizde size yardımcı olmayı, biraz da ufkunuzu açmayı planlıyorum.Bir bayan arkadaşımdan bahsetmek istiyorum.Kendisi Amerika San Francisco'dan yeni geldi.Neredeyse "0" bütçe ile başladığı 1 senelik Amerika yolculuğunu yeni tamamladı.Yazımın kahramanı Çiğdem ile Amerika macerasını konuştuk.Umarım gitmek isteyenlere yardımcı olan bir yazı olur.


Çiğdem bundan tam 15 ay önce Yıldız Teknik den 1 sene önce mezun olmuş ve  özel sektör satın alma departmanında 6 aylık deneyimi olan bir arkadaşımızdı.Yaptığı işten çok memnun değildi ve önünü göremiyordu.İngilizceyi iyi biliyordu ama yetkin değildi özellikle de konuşmada ve radikal bir karar verip au pair Amerika için araştırma yapmaya başladı.Araştırmaların yavaş yavaş eyleme dönüştüğünü fark edince istifasını verdi ve Au pair olarak San Francisco'ya uçtu.


Yurt dışına gitmeye nasıl karar verdin?

İş hayatının rutinliğinden ve hayal ettiğim gibi olamamasından sıkılmıştım.Önümü göremiyordum.Beni bağlayan bir şey de yoktu ve 2-3 ay süren bir ön araştırmadan sonra cesaretimi toplayıp, aracı firmaya başvurdum.Birikimim olmadığı için bana en uygunu "Au Pair" programıydı.

Kariyerinde yeni bir dönem için başvurmuşsun,tam olarak sana nasıl yarar sağlayacağını düşünüyorsun?

Ülkemde aldığım eğitim ve akademik kariyerim iyi. İngilizceyi de iyi bir seviyeye getirdiğim özgüvenim arttı.Hayal ettiğim işlere imza atacağımı düşünüyorum.

Orada vaktini nasıl geçirdin?

Zaten sorumluluğumda olan iki çocuk yani işim vardı.İş hayatı dışında yabancı dil kursuna gittim, dili daha hızlı geliştirebilmek için kitap okuyup,bol bol sizi izledim.Dans kursuna, meet up gibi programlara katılıp arkadaş çevremi genişlettim.Arkadaş çevremi seçerken benden çok daha iyi ingilizcesi olanlardan seçmeye özen gösterdim

Amerika'nın fısatlar ülkesi olduğunu düşünüyormusun?

Kesinlikle düşünüyorum.Orada insanlar daha saygılı ve destekleyici.Çalışmaların karşılığını alıyorsun.Garson bile olsan hayatını idame ettirebileceğin yeterli parayı kazanıyorsun.Çalışırsan ve yetkinsen çok iyi yerlere gelebilirsin.

Orada Kalmayı İstedin mi?

İstedim ama aile özlemi ve mesafenin uzak oluşu beni alıkoydu.Sonuçta sevdiklerinden uzakta ise birçok şeyin anlamı yok.

Beklentilerini karşıladı mı?

Beklentilerim çok üstündeydi.Zaten oraya giderken hayal kırıklığına uğramamak için çok hayal kurmamıştım.Ayrıca bu deneyimimden sonra kendime güvenim de arttı.Gittiğimden çok daha güçlü döndüm ülkeme.

Yapmadığın aklında kalan şeyler neler?

Daha çok gezebilir daha çok çevre edinebilirdim.

Ben niye buradayım duygusunu ilk ne zaman hissettin?

Sonuçta ülkemde kendi başıma kendi kurallarım doğrultusunda yaşayan bir bireydim.Yanında yaşadığım ailein kuralları ve direktifleri doğrultusunda yaşamak zor gelmişti.

Sıkıntılı anlarında kendini nasıl motive ettin?

Kendime bu durumlarda söylediğim tek bir cümle vardı.
---Dizini kır otur şuraya sen ingilizce öğrenmeye geldin.Yenilgi yok sen bunu yapacaksın.

Bu katlandığın zahmet sonucunda beklentilerin neler?

Oraya kariyerim için gitmiştim ve beklentilerimde kariyerimle ilgili.
Şu an iş görüşmeleri yapmaktayım ve maddiyatı ,sorumlulukları yüksek,kurumsal ve uluslararası çalışabileceğim bir iş istiyorum.









You Might Also Like

0 yorum