HAMLET

By 12:12

HAMLET




Hamlet babasının hayaleti tarafından ziyaret edilir ve asıl katilin annesiyle evlenmek üzere olan amcası olduğunu söyler. Adaleti sağlamak, gerçekleri ortaya çıkarmak ise Hamlet'e düşen görevdir. Kasapoğlu, bu çok karakterli, çok sayıda teması olan ve olay örgüsü oldukça hareketli ünlü eseri alıyor, kendisine tek bir aktör ve tek bir odak noktası seçiyor. Her şey son derece net ve temiz bu yüzden de. Sapmalar, kafa karışıklığı, fazlalıklar, belirsizlikler yok ortada. Klasik eserlerin klasik yorumları yıllardır çok yinelendiğinden, modern ve biçim açısından yenilikçi yorumlar görmeyi bekliyoruz izleyici olarak.Sahnenin ortasında kırmızı, kocaman, bombeli bir kutu. Kutu dediğime bakmayın kendisi aslında sahne. Oyunun başında bu kırmızı kutunun üst kısmı açılıyor ve yarı açık bir istiridyeyi andırıyor. İçi ise simsiyah. Ölümün rengi siyah, kanın rengi kırmızı gibi ? en azından akla ilk gelen çağrışımlar bunlar. Bu görkemli dekor-sahne, tek başına o kutuya sığamayan tek bir oyuncuyla, Bülent Emin Yarar'la doluyor.


Devlet tiyatrosunda oynayan bazı oyunlar kapalı gişe oynuyor.Bilet bulmak çok zor.Hamlet oyunu da bunlardan biri.Uzun süre bilet bulamayınca bende çeşitli taktikler geliştirdim.Tiyatro biletleri gösterimden 13 gün önce satışa çıkıyor.Sabah 10:00 da gişeden satışa çıkan biletler, 10:10 da da internetten satışa çıkıyor.Ben de saat tam 10:09 da biletlerin satıldığı BILETIVA sitesine girdim ve başladım güncellemeye.Tam 10:10 da biletler nete düşünce kaptım iki bileti :) Bu taktikler denenmiştir.Tavsiye edilir.

Tek kişilik dev kadro dedikleri bu olsa gerek.BULENT EMIN YARAR usta oyunculuğunu gerçekten göstermiş.Tek perdelik oyunu hiç sıkılmadan izliyorsunuz.Karakter geçişlerini çok güzel yaptı.İzlenilesi bir oyun...

You Might Also Like

0 yorum