HAMLET MAKINESI

By 04:28

HAMLET MAKINESI



"Hamlet Makinesi" oyunu Devlet Tiyatrosu'nda gösterilen ve biletleri zor bulunan oyunlardan biri.Yine 13 gün öncesinde telefonumun alarmını kurdum ve saat tam 10:10 da bileti almayı başardım.Oyun Üsküdar Tekel Sahne'de oynanıyordu.Hamlet'i bir hafta öncesinde izlediğim için konuya aşinayım ama nasıl bir uyarlama yapıldığı ve sosyal mesajların nasıl verildiği hakkında bilgim yoktu.


Oyunun başroldeki Hamlet'imiz "Yalan Dünya" dizisinden "Ambiyansss" kelimesi ile tanıdığımız Hakan Meriçliler oynuyordu.Normal Hamlet oyununun aksine sesi daha gür çıkıyordu ve iç dünyasındaki handikapları bastırmak için sürekli ben Hamlet'im diye haykırıyordu.


Sevgilisi Ophelio ise romantikliğini tamamen kaybetmiş, düşkün bir hayat kadını olmuştu.Hayatın feleğinden geçmiş ve artık iyice yüzsüzleşmişti.


Anne rolünde ise Yılan Hikayesi'nin kötü kadını Neriman Uğur oynuyordu.Acıma duygusunu ve vicdanını kaybetmiş, gözünü para ve başarı bürümüş bir kadını canlandırıyordu.Sonu da oğlunun ellerinden oluyordu.


Oyun genel olarak çok fazla olguyu içinde barındırıyor ve biraz komplike.Sıkıldığım yerler.İçime en çok işleyen de Ophelio'nun söylediği Bang Bang şarkısıydı.


You Might Also Like

0 yorum