THE ROOM TURKIYE

By 14:38

Bu hafta sonu etkinliğimiz Türkiye'de yeni yeni yayılmaya başlayan "Odadan Kaçış Oyunu" ydu. İnternetten fırsat kuponuyla aldığım Theroomturkiye oyununa ancak cumartesi gecesi  yer bulabildik.Hafta sonları ve iş çıkış saatleri full dolu oluyor.

Öncelikle odadan kaçış oyunlarından bahsetmek istiyorum.Türkiye'ye 2014 Mayıs ayında IsTrapped ile gelen ve hızla yayılan yeni trend.Bilgisayarda oynadığınız kaçış oyununun içene girdiğinizi düşünün.


Neyse geleyim bizim oyuna.Gece tam vaktinde oradaydık.Zile bastık.Kapımız açıldı ve normal bir apartman dairesinin 4. katına çıktık.Apartmanın 8. dairesinin önüne yani "Theroom" oyun evine geldik.Tekrar zile bastığımızda oyun yönetici arkadaşın megafondan gelen sesiyle karşılaştık.Bize oyunun kurallarından bahsetti ve sonrasında bizim onayımızla kapıyı açtı.İçeri ilk girdiğimizde biraz hayal kırıklığına uğradım açıkcası.Normal bir oda görüntüsündeydi.Neyse hemen olaya konsantre olup başladım hallaç pamuğu gibi eşyaları deşmeye.Arkadaşım ise masanın üzerindeki resimleri inceliyordu.Sanırsam bu tarz oyunlarda mantıktan çok iç güdülerimle hareket eden biriyim.Şifreleri çözdükçe, kapıları ve kilitleri açtıkça heyecan ve gerginlik hissettim ve bu his normal bilgisayar oyunlarına nazaran çok daha fazlaydı.Oyunun kurgusu vardı ve kurgunun öğrenildiği kısma gelinceye kadar tamamen belirsizlik içinde hareket ediyorsunuz.Öğrendiğinizde bazı taşlar yerine oturmaya başlıyor.


Bu ilk evden kaçış oyunumdu.1 saat içinde evden kaçmamız gerekiyordu.Tahminimce süre bittiğinde biz henüz oyunun 3/4 ünü tamamlayabilmiştik.Yani ilk oyunumuzu başarısızlıkla sonuçladık:(


Arkadaşımla kendimi kıyaslayacak olursam ben daha  meraklı bir insan olduğum için  arkadaşıma nazaran daha çok eğlendim.O tamamen mühendis bir beyne sahip olduğu için daha algoritmik ve sayısal bir oyun bekliyordu.Belki de bizim beklentilerimiz çok yüksekti.Bunu başka oyunlara gittikçe daha net bir şekilde kıyaslama yapacağımı düşünüyorum.Ama Theroomturkiye oyununu tavsiye ederim.Kalabalık olunca daha da eğlenceli olabileceğini düşünüyorum




You Might Also Like

0 yorum