Tezzgah - Odadan Kaçış Oyunu

By 12:20




Odadan kaçış oyunlarına gitmeye tam gaz devam ediyoruz.Dün de Beşiktaş ta bulunan "Tezzgah" oyununa gittik.Oyunu fırsat sitelerinden buldum.Uygun günü denk düşürünce aldım.Vaktinde oradaydık.Kapı açıldı girdik içeri.Daha önce gittiğimiz oyundaki gibi kapı girişinde bize talimatları veren bir megafon konuşması bekliyorduk ama nerdeee değil konuşma ışıklar bile kapalıydı.Karanlıkta bi süre vakit kaybettik.Hiç bir yerin ışığı yanmıyor, etrafta fener falan da yok, çıkardık cep telefonumuzu olayı anlamaya çalışıyoruz.Bir de sürekli sesler geliyordu biz olayın kurgusu zannediyorduk ama oyunun sonuna doğru anladık ki oyun kurgucuları yan odada televizyon izliyorlarmış ve sesler oradan geliyormuş.Bu sesler sürekli dikkatimizi dağıttı.Oyunun içine giremedik.
Bu tarz oyunlarda megafon sistemi olur ve takıldığınız noktada  yardım istediğinizde sizi megafonla yönlendiriyorlar.Bu oyunda ilginç bir şekilde girişte bulduğumuz telsiz telefonla yönlendirildik.Telefon görüşmesi yapan arkadaşın tabiriyle,  telefondaki kurgucu çok laubali konuşuyormuş.Sadece telefonla konuşan talimatları duyuyordu ben bir şey duyamadım o söylenenleri aktardı.
Evin yarısı oyun dışıydı.Kapıların dolapların üzerinde oyun dışı diye dandik çıkartmalar yapıştırılmıştı.Şifrelerde çok dandikti ve oyun yalnızca kilit bul, anahtar bul ve kutu/kapıyı aç şeklindeydi.
İnternetten okuduğum kurgunun gramı yoktu.Ayrıca bizden önceki oyuncuların dağınıklıkları toplanmamıştı ve ev pislik içindeydi.Ev ikinci elciden alınma kirili eşya doluydu.Çıktığımda parmaklarım kapkara olmuştu.
Bu tarz oyunlarda genelde düzenek kurulur ve otomatik sistemle bazı şeyler olur, ama bu oyunda her şey manueldi.Parçaları bir araya getirdik ve sistem dışarıdan birinin kontroluyle açıldı bu çok belliydi.
Herhalde sitelerinde de kendileri oyunlarına yorum yapmışlar, çünkü güzel yorumlar okudum.Yazık yalanmış...

Kesinlikle gitmeyin yazık paranıza

You Might Also Like

7 yorum

  1. Selam , Bütün türkiyede bulunan kaçış oyunları listesini ve yorumlarını görmek isterseniz "https://yenigorev.com" web sitemize bekleriz. Gittiğiniz kaçış oyunları hakkında yorumlarınızı da yazabilirsiniz ve yazılan yorumları okuyup gitmeden önce bilgi sahibi olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum yorumlarınıza, tam bir hayal kırıklığıydı...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Eren yorum için teşekkür ederim.Ben bir oyuna rezervasyon yaptırmadan once bloglardan okuyup yorumlara göre karar veriyorum.Gittiğin ve başka önerebileceğin oyunlar var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, şimdiye kadar 3 oyuna gittim ama Panic Room çok iyiydi tavsiye ederim:)

      Sil
  4. selamlar yazınızı okuduktan sonra gidilecekler listesinden çıkarttım teşekkür ederim bu arada eren panic room dediğin şu kadıköy deki panic house mi çünkü başka panic adında oyun yok benim bildiğim adamlar joker konsepti yapmışlar bende gittim gerçekten süperdi hele sonu bomba :):) bide kusursuz kaçış var gittiğim oda güzeldi ikisinin de sitesini yazdım yer bulursanız mutlaka gidin.
    http://thepanichouse.com/
    http://kusursuzkacis.com/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba tekrar, evet Gökhan dediğim Panic Room'du, gittiklerim arasında şu an hala en üstte, diğer tavsiyen için de teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. merhaba https://www.kacismerkezi.com sitesine de göz atabilirsiniz:)

    YanıtlaSil