PK

By 15:56

Bir gün bu dünyayı hiç bilmeyen biri çıkagelse nasıl görür bu dünyayı.Artık algıda seçiciliğimiz olmadığı için bize sıradan gelen şeyler onun gözünden kim bilir nasıl algılanır.Ve tabi ki inançlarımız. Amaçlarımız ve araçlarımız...





Bence Bollywood filmleri Müslüman dünyasında eksik olan kitlelere ulaşım noktasında çok etkili yapımlar çıkartıyorlar.Hollywood filmlerinin aksine mesajları çok daha ruhsal.Hollywood dünyasının zarar verdiği ruhlarımızı tamir ediyor ve ilahi gücü hissettiriyor.

Bunu şimdiye kadar ufak noktalarda, ufak mesajlarda görüyordum ama son izlediğim PK filmi net bir şekilde din mesajlı bir film.Hiçbir yönlendirme yapmadan net bir şekilde eleştirmiş ve takdiri izleyiciye bırakmış.

Başka bir gezegenden gelen isimsiz kahramanımız Hindistanlı bir hırsız tarafından kapkaça uğrar ve tek sahip olduğu şeyi, uzay aracının kontrol cihazını kaybeder.Gezegeninin hasreti ile cihazı aramaya başlar.Cihazını sorduğunda cevap olarak Allah bilir, ondan iste cevabıyla karşılaşır.O da başlar dua etmeye.Hindistan'da bulunan tüm dinlerin ibadetlerini tek tek yapar.Tabi bunları yaparken her şey birbirine girer.Tapınağa sunması gereken hediyeyi kiliseye, kiliseye sunması gereken şarabı camiye sunması bu karışıklıklardan birkaçı.Çok eğlenceli ve cesur dille yazılmış bu senaryosu var.

Bence en izlenilesi Hint filmi olmuş

You Might Also Like

0 yorum