RUH EŞİ NEDİR

By 14:51 , , , , , ,

İlk "Ruh Eşi" kavramını Sex and The City dizisinde duymuştum ve o dizi çocukluk dönemlerimi denk geldiği için hem algılayamamış hem de üzerinde çok düşünmemiştim.Ama ne zaman 1998 New York'u ile 2013 ve sonrası İstanbul'un ne kadar da benzer olduğunu fark ettiğimde bu kavramı tekrar düşünmeye başladım.
Yani biz neyi arıyoruz.Spor salonunda, kafelerde, yollarda hatta bu aralar çok populer olan tinder da bile bekar bayan ve bekar erkek dolu.Bu insanlar sürekli bir şeylerin arayışındalar.Beraber yenilen yemekler, buluşmalar, telefon görüşmeleri yani kısacası beraber geçirilen onlarca vakit ama olmuyor olmuyor.Birşeyler var aranılan ama kimse de neyi aradığını tam keşfedemediği için aramaya devam ediliyor.
Eskiden münasip biri aranılırmış,  şimdi ise ruh eşi.Sanırsam ruh eşi bulmak münasip birini bulmaktan hayli zor 
Peki genele bakacak olursak nedir bu ruh eşi, bunu insanlar nasıl tanımlar. İnternette bakacak olursanız anketle ruh eşinizi size tarif edebilen siteler bile var ama bence onlara çok bel bağlanmamalı

Tanımı nedir
Neredeyse tamamen benzer bir şekilde gerçek benliklerin karşılıklı olarak bilindiği, anlaşıldığı ve değer gördüğüne dair sarsılmaz bir inanç. Dünyaya aynı perspektiften bakmak.

Ruh eşiniz olduğunu nasıl anlarsınız

Ruh ikizinizi gördüğünüzde bunu anlarsınız, neden olduğunu anlayamadığınız yoğun bir çekim duyarsınız.Bu duygu çok yakıcıdır, göbeğinizden içeri kızgın bir demir sokulmuş gibi hissedersiniz ve en önemlisi gözleridir.Baktığınızda kendi gözlerinizdeki şeyin aynısını onda da görürsünüz
Düşünceleri aynıdır, yaşadığı fiziksel mekan aynı olmasa da bile ruhsal olarak aynı  yoldasınızdır, karakterleriniz aynıdır. Hissettiğiniz, bildiğiniz, gördüğünüz ve algıladığınız her şey aynıdır. Siz birbirinizle `invert`sinizdir.. Yani ters dönmüş görüntüsü ya da asimetrik görüntüsü..




Yani bu aslında bu zor tanımları anlamak ve bu hissettiğin anda bile tanımlamakta zorluk çekeceğin duyguları anlamak için ugraşıp duruyor olabilirmiyiz.

O zaman ne yapacağız?
Aslında kendime dönüp baktığımda bana bu duyguları yaşatan bir sürü dostum var.Ama bu durum da ruh eşi değil ruh ikizine giriyor.Yapılası en güzel şey elindekine değer ve şans verip birlikte güzel vakitleri paylaşmak.
Carrie ne demişti kapanış konuşmasında -Belkide kızlar benim ruh ikizim, karşı cins ise hayatımıza eğlence ve faklılık katan varlıklar -

Bence de ayrıntılara çok takılmamak, bugünde yasamak gerek  




You Might Also Like

0 yorum