KANKEN CANTA

By 15:42 ,

Son donemlerde yeni bir canta akımı basladı.Unlü bloggerların sırtlarında, ellerinde hep bu çanta var.Benim ise bu çantanın farkına varmam ev arkadasım Mehtap'ın doğum günü hediyesi olarak bizden Kanken çanta istemesi ile başladı.Marjinal kızdır Mehtap, bulur o böyle şeyleri.Ayıptır söylemesi biz tam  5 kız toplandık Mehtap'ın hediyesini almak için.Tabi  5 kız toplanınca dışarıdan tepki de almadık değil.5 kişi toplanmışsınız çanta almaya utanır insan, bana 5 kişi toplanıp hediye alsa ben araba beklerim gibi gibi bir sürü yorumla karşılaştık.Mehtap'a gelince Kanken isterim başka birşey alamayın deyip duruyor.Gittik magazaya almaya bizim hatun kahverengi Kanken ister burada tek renk kalmış mavi.Neyse koydurduk değişim kartını içine bizden çıksın geriye kalan kısmı o halletsin dedik.Zaten 5 gün bekledi beklemedi kahverengi Kanken geldi bilgisini alınca gitti değiştirdi.Başladı kullanmaya.

Bu çantayı takıyor işe gidiyor, yogaya gidiyor.Ben de yazın çok moda diye sırt çantası kullanmaya başlamıştım, spor malzemelerim,not defterim, kitabım, kulaklıgım derken yaz sonuna parçalandı çantam.Spor sırt çantası aldım dayanıklı ama iş kiyafetlerime hiç uygun değil.Dedim benim ihtiyacım olan çanta da Kanken sanırsam ve bir adet http://kankenist.com/ den sipariş verdim.Gözüme en tarz gözüken sarı rengiydi.Siparişimin elime ulaşması 5 gün bile sürmedi.



Peki,bizim bu kadar taktığımız  Kånken nedir ve  nasıl ortaya çıktı, nedir ?

 40’ı aşkın ülkede 7’den 70’e yetişkin kadın, erkek, çocuk; nasıl herkesin vazgeçilmezi oldu? Her şey 1970’lerin sonunda İsveç’te çocukların sırt ağrılarının arttığının fark edilmesiyle başladı. Dönemin sırt çantaları ne ortopedi ne de taşıma prensiplerine uygundu. Bu sırt ağrılarını ortadan kaldırmak için dünyanın en köklü outdoor markalarından Fjällräven’in kurucusu Åke Nordin, hafif, sade, dayanıklı; bütün okul gereçlerinin sığabileceği Kånken sırt çantaları tasarladı. Sadece 300 gram ağırlığındaki Kånken, ortopedik tasarımıyla sırtınızdaki yükü neredeyse hissetmemenizi sağlayacak şekilde üretildi.

Diyor internet kaynakları.

Çantam geldi ama biraz fazla sarı ve de şeffaf geldi bana. Yani nette gördüğüm gibi değildi tam.Hemen faturada yazan adresi aradım iade nasıl olacak diye, son derece ilgili şartları ve yapmam gerekenleri anlattılar.Yarın iade yollayıp hardal rengini sipariş edeceğim.

Güzel çanta tavsiye edilir biz evcek  severek kullanıyoruz

Not:Bu yazıyı yazalı yaklaşık 1,5 yıl geçmiş.yazıma ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.Ben sarı çantadan hiç memnun kalmadım.Kiri çok gösteriyor.Temizlettim ama olmadı, kirli görüntü bir türlü gitmedi.Ama arkadaşımın kahverengi çantas ilk günkü gibi duruyor hem de hiç temizlememesine rağmen.Yani tavsiyem koyu renk kanken!!!!!

You Might Also Like

1 yorum