YABANCI EV ARKADAŞI ARANIYOR

By 15:57



Son zamanlarda yabancı ev arkadaşına taktım kafayı.İlla yabancı  birini bulacağım diye tutturdum.Başladım arayıp, taramaya nereden bulunur bu yabancı ev arkadaşları diye.

1. Çalışma
Craiglist'te ilan verebilirdin diyenler oldu..İlanı verdim.Giriyorum listeye bakıyorum kendi ilanımı kendim bile bulamıyorum.Hep aynı ilanlar en üstte benim ki kim bilir kaçıncı sayfada.Bu arada bir kaç başvuru da olmadı değil.Gerçekten tebrik ediyorum bulabilenleri.En sonunda dayanamadım.En üstte ilanı olanlara mail attım, "sizin ilanlar hep üstte benimkini ise ben bile bulamıyorum, nedir bunun yöntemi" diye sordum. Meğersem  bunu iş edinmişler, sürekli ilan yenilemesi yapıyorlarmış.Garibim ben yenilemeleri sadece iş arasında yaptım o kadar.Bulunmaz tabi ilan.

2. Çalışma
Taktım mı tam takarım cinsindenim ben.Ben ki yıllardık Facebook için cık cık öten "yaaa artık face mı kalmış, emekli mekanı orası" diye artistlik yapan ben, duydum ki ev arkadaşı bulma siteleri varmış.Hemen açtım bir face, en sevimlisinden de koydum bir foto.Tak tak üye oldum sitelere.Ama nasıl üyelik, milletin duvarını ağlatıyorum.Sürekli kendi ilanıma "up up" diye yorum yapıyorum, sürekli ilan yeniliyorum.Eminim millet bulsa da kurtulsak şu kızdan diye düşünmeye başlamıştır.
Bir de sürekli Türkiye ile anlaşmalı üniversitelerin sitelerine girdim, forumlardan kimlerin Türkiye'ye geleceğini buldum ve herkese mail attım özelden.Şikayet diye birşey varmış.Yeniyiz ya face ortamında nereden bileyim ben onu.İyi ki hesabım kapatılmadı.Zaten kimsede sallayıp geri dönmedi.2 günlük hesapla bu işlere kalkışılır mı?
Sonuç mu? bol sayıda arkadaşlık isteği, dürtme, buldun mu kız gibisinden mesajlara  maruz kalma.Ama bulamadım.2 Italyan ile sözleştim.Italyan dediğime bakmayın hiç adını duymadığım yerden gelmeler.Bana evde internet ve sıcak su var mı diye bile sordular.Face resimlerine bakıyom evim dediği yerin etrafında başka ev yok.Tepede bir yer.Sırf bu kızlarla buluşabilmek için işten izin alıp erken çıktım ama evi görmeye bile tenezzul etmediler, son dakika da ekildim.Şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum ama terbiyesizliklerini Allah'a havale ettim.

3. Çalışma
Couchsurfing var dedi şirketten bir arkadaş.Hemen üye oldum, oluşturdum bir profil.Bakıyorum, bakıyorum fiyat yazacak yer bulamıyorum.Sonradan öğrendim ki burada koltuk ta olsa, paspas da olsa kıvrılıp yatarım diyen, para vermek istemeyenler ilan arıyormuş.Bol bol başvuru oldu ama ilgilenmedim.

4. Çalışma
Airbnb varmış, bu iş aslında pansiyon tarzıymış günlük, haftalık, aylık ilanlar varmış."Ya  ben notumu düşerim en az 3 aylık olsun derim" dedim ve verdim ilanı.Bir baktım rakiplerime evden çıkıp yerleşesim geldi.Odaları öyle bir dekor etmişler ki bizim 12 m2 lik oda yarışamaz bile onlarla.Koydum en düşükfiyatlı ilanı.Yok müşteri yok.Millet soruyo yazıyo çiziyo en son aşamada yok oluyor.Bir de "geliceğim ama erkek arkadaşımı da kabul edersen" diyenler var.Oldu canım bir o eksikti.Kusra bakmayın bu soruya cevap bile vermem ben.

Bir gün Meksikalı bir  kızdan mesaj geldi.1-30 nisan ev müsait mi diye soruyordu.Atladım hemen evet dedim.En sonunda dayanamadım.Kaç para diye sordu, dedim gel bedava.Kültürünü öğrenelim evde ingilizce konuşalım yeter bize.Ev arkadaşım "olmaz dedi bari fatura ödesin.Bu fiyatı da sırf sen istiyorsun diye kabul ediyorum" (candır o gördü bendeki takıntıyı destek olmaya çalışıyor kız) Kız kabul etti.Kız gelecek resmen ona biz bakacağız.Bu işten değil kar etmek cepten para çıkacak.Bir de ben bilirim kendimi kıza diyeceğim ki"gel canım gel bak Istanbul'u gezmedim deme diye ben sana gezdiririm."

İşte böyle.Bizim Meksikalı nasipse çarşamba burada.Bakalım nasıl olacak





You Might Also Like

15 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Merhaba Yankı

      Sorunu yeni gördügüm için biraz gec cevaplayabiliyorum.Öncelikle bunun için kusura bakma lütfen.
      Meksikalı ev arkadaşımın adı Lupita'ydı.Onunla çok iyi anlaştık, hatta onun için blogda bir yazı bile yazdım.! ayığına gelmişti ama bizi ve Türkiye'yi çok sevdi tam 4 ay kaldı.Çok güzel vakit geçirdik.Ben bu arada yabancı dilimi geliştirme fırsatı buldum.O gittikten sonra Hollandalı,Italyan,Çinli,3 tane Alman ev arkadasım daha oldu.İngilizcem iyice gelişti ve çok daha evrensel bir yapıya sahip oldum.
      Bu durum iş değişikliği süresinde de çok işime yaradı.Şu an bir İngiliz firmasının Türkiye ofisinde çalışıyorum.
      Eğer böyle bir niyetiniz var ise kesinlikle tavsiye ederim.Ama ne yazık ki ülkemizde ki son dönemlerde ki üzücü olaylar nedeniyle ülkemize gelen sayısı çok azaldı.

      Sil
    2. Bende yabanci ev arkadasi istiyorum tavsiyen yada onerebilcegin kişi varmi

      Sil
  2. war benım olabılırım 05550343884

    YanıtlaSil
  3. bende kucuk cekmece oturuyorum bana bir yabanci bayan arkadas ariyorum 0531 912 98 73

    YanıtlaSil
  4. İzmir Çiğli'de oturuyorum Yabancı Bayan Arkadaş Arıyorum 05306758713

    YanıtlaSil
  5. İzmir Çiğli'de oturuyorum Yabancı Bayan Arkadaş Arıyorum 05306ı58713

    YanıtlaSil
  6. İstanbul'da oturuyorum kendi evim kirada istemiyorum sadece bana arkadaş olsun istediğim bir bayan uyumlu biriyimdir

    YanıtlaSil
  7. İstanbul'da oturuyorum kendi evim kirada istemiyorum sadece bana arkadaş olsun istediğim bir bayan uyumlu biriyimdir

    YanıtlaSil
  8. Başakşehirde ev kiraladım bir bayan ev arkadaşı arıyorum.05539742422

    YanıtlaSil
  9. Ataşehir'de evim var bekarım ev işlerine yardımcı olacak yabancı bayan arıyorum 05332188160

    YanıtlaSil
  10. Bornova da iki artı bir dairede oturuyorum ev arkadaşı arıyorum kirası 700 TL kiraya ortak olacak bayan ev arkadaşı arıyorum hijyene dikkat eden ve uyum sağlayan biri olursa memnun olurum 0552 931 50 24

    YanıtlaSil
  11. izmir göztepe de yanlız yaşıyorum yabancı veya yerli bayan ev arkadaşı arıyorum 05433686133

    YanıtlaSil
  12. Selamün aleyküm iyi akşamlar diliyorum efendim ben Ali bedel 24 yaşındayım İstanbul'da ikamet ediyorum Instagram sumurfer eğer İsderseniz tabi Whatsapptan birazcık konşalım tanış olalım 0534-033-73-00

    YanıtlaSil